Concentratie verhogen

Velen zijn al tijden niet op kantoor geweest. Dit heeft voor iedereen andere gevolgen gehad. Als je betere concentratie had terwijl je omringd was door collega’s, heb je het de afgelopen tijd waarschijnlijk best zwaar gehad. Voor de mensen die daar helemaal geen last van hebben, was thuiswerken misschien hartstikke goed te doen! Als je thuiswerken helemaal niks vindt, en je kunt je vreselijk slecht concentreren, kun je proberen om je thuiswerkplek wat op te leuken en zo inrichten dat je je wel weer goed kunt focussen.

Pak de omgeving aan

Heb je bijvoorbeeld een afleidende muur waar je steeds naar kijkt? Misschien helpt een betonlook muur stucen om je aandacht bij je werk te houden. Een betonlook betekent vaak veel grijstinten en weinig afleidende vormen. Een strak grijze muur is niet de meest opwindende muur, en dit kan een groot voordeel zijn voor snel afgeleide mensen! Nog een voordeel is dat werken met beton vrij simpel is en voor de meeste mensen goed te doen. Het hoeft dus ook geen fortuin te kosten, de bouwmarkt kan je zo op weg helpen!

Houd je lichaam in check

Waar je ook aan kunt denken is een goed bureau en een ondersteunende stoel. Een slecht postuur kan je sneller vermoeid maken, en vermoeide mensen zijn niet productief. Probeer dus te investeren in een ergonomische bureaustoel die je nek en rug in een goede positie houdt. Ook moet je bureau niet te hoog of te laag staan. Net als een betonlook muur stucen is dit een prima aanpassing voor je home office.

Vergeet ook niet goede voeding en slaap als prioriteit te stellen! Een gezond lichaam heeft goede brandstof nodig. Eet, slaap en drink genoeg zodat je lichaam niet extra reserves moet opmaken om de dag door te komen. Van alle tips is de betonlook muur stucen misschien het meeste werk, maar alles samen zou voor een productievere werkdag moeten zorgen!