Twee soorten gezichtsmaskers tegen poriën

Ieder mens heeft poriën in het gezicht. Bij de een is het meer zichtbaar dan bij de ander. Vaak zijn grote poriën te vinden op de neus, voorhoofd, kin en wang. Een gezichtsmasker kan helpen bij het reinigen en verkleinen van deze poriën. Maskers kunnen poriën echter  niet verwijderen, want poriën zijn niet alleen slecht. Vaak zijn natuurlijke gezichtsmaskers het beste voor je gezicht. Er zijn twee typen gezichtsmaskers waarbij de focus ligt op de poriën: peel-off maskers en kleimaskers.

Peel-off maskers

De naam zegt het eigenlijk al. Peel-off maskers zijn gezichtsmaskers waarvan je een dun laagje aanbrengt en die je er na een tijdje af kan trekken. De bedoeling van zo’n masker is dat het vuil van de huid meeneemt en dus ook het vuil uit de poriën. Hierdoor worden de poriën kleiner en minder zichtbaar dan voorheen. Bij het gebruik van dit masker is het belangrijk om goed te wachten tot het masker droog is. Hierdoor kan je het geheel er in een keer af trekken en krijg je het optimale resultaat. Wel is het aangeraden om deze maskers niet te vaak te gebruiken, want dan kunnen ook goede huidcellen meegetrokken worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kleimaskers

Een kleimasker wordt vaak gebruikt om overtollig talg en olie te verwijderen van de huid, dus ook poriën. Het masker absorbeert de oliën. Net zoals het peel-off masker droogt deze ook op. In tegenstelling tot het peel-off masker trek je deze niet van je gezicht af, maar moet je je gezicht met beleid wassen. Vaak resulteert dit later in een droge huid, dus zorg ervoor om daarna een goede dag- of nachtcrème op te smeren na gebruik van een kleimasker. Natuurlijke gezichtsmaskers zijn belangrijk in deze situatie. Klei is een natuurlijk product en het is zonde om een ander variant hiervan te gebruiken. Uiteindelijk heb je een schone huid met minder zichtbare poriën!